Jarenlange traditie

3 generaties lang verkoopt deze familie reeds Leonidas pralines overal in Vlaanderen

Leonidas, een vaste waarde bij de familie van de huidige uitbaatster.

Het huis Leonidas dateert van 1913, waarbij de familie van Lotte al drie generaties lang Leonidas-pralines verdeelt in Vlaanderen via verschillende winkelpunten. Het begon bij de grootouders van Lotte, Charlotte en Daniël, die in hun jonge jaren een professionele uitdaging zochten. De pralines van Leonidas waren van bij het begin een groot succes bij het Belgisch publiek en daarom beslisten zij zelf Leonidas te verdelen aan de Belgische kust. Een gedroomde carrière voor een jong koppel dat ontzettend hield van chocolade en fan van Leonidas was vanaf het eerste uur. Grootvader Daniël beleverde de winkels en grootmoeder Charlotte deed het creatieve werk zoals het vullen en strikken van paaseieren en het maken van prachtige geschenken.

Stella, dochtertje van Lotte, weet duidelijk wat lekker is!

 

Charlotte en Daniël kregen 3 kinderen: Isabelle, Frederik en Barbara. Al van kinds af aan hielpen de kinderen een handje in de drukke seizoenen. De mama van Lotte, Isabelle, herinnert zich nog zeer goed hoe ze vaak mee hielp verkopen in de winkels staande op een krat achter de kassa zodat de klanten haar konden zien. De jongste telg Barbara heeft zelfs nog in de potten warme chocolade van Leonidas in Brussel mogen roeren. Barbara zag haar toekomst in de wereld van Leonidas toen al helemaal voor zich. Zij opende dan ook als tweede generatie nieuwe winkels van Leonidas en doet dit nog steeds met minstens even veel passie als haar ouders.

Barbara zocht een helpende hand in Antwerpen om Leonidas te introduceren bij de talrijke bedrijven die de stad rijk is. Ver moest er niet gezocht worden. Lotte zag deze uitdaging volledig zitten en verkocht met veel plezier Leonidas-pralines aan een bedrijfscliënteel in Antwerpen. Ze kende het winkelgebeuren uiteraard ook en nam daarom in 2009 enkele winkels over van haar tante en combineert sindsdien de verkoop aan particulieren via de winkels en de bedrijfsverkoop.

Ondertussen heeft Lotte nu ook een dochter, Stella, die telkens wanneer ze in de winkels van mama komt, het niet kan laten snel wat chocolade naar binnen te smikkelen. Zou Stella de vierde generatie verkoop van het merk Leonidas binnen deze familie kunnen worden? Huidig uitbaatster Lotte kan dit alleen maar hopen, want het is voor haar de mooiste job die er bestaat!